Musik og linedance

Music and line dancingNår man danser, skal der naturligvis noget musik til. Det siger sig selv. Og mange forbinder lige netop linedance med country og western. Det hænger også sammen med, at mange, som danser linedance, gør det iført cowboybukser, ternet skjorte og cowboyhat. Det er nok sådan et billede, mange får på nethinden, når de tænker på linedance, men denne stil hænger også sammen med musikken, der danses til.

Traditionelt set var det da også den slags musik, der blev danset til. Linedance opstod, da mange europæere flyttede til Amerika, og englænderne tog deres folkedans med sig. Den blev koblet sammen med indianernes dans, og igennem flere års udvikling er det blevet til linedance, som kendes i dag. Takket vær Billy Ray Cyrus blev linedance forbundet med countrymusik.

Men i midten af 1990’erne begyndte musikken at tage forskellige retninger i forskellige dele af verden. Det blev den musik, der er populær, man danser til. I USA er country en populær musikstilart, og det er derfor stadig countrymusik, der bliver danset linedance til i staterne. Her er det bare noget, som hører sammen med country. I Europa er det især englændere, som danser linedance. Og i England hører man stort set ikke countrymusik generelt. Størstedelen af musikken, som bliver spillet, er pop. Derfor er det heller ikke særlig udbredt at danse linedance til country, men derimod bliver popmusikken mere brugt. Få holder dog fast i country. I Australien har man fundet en god mellemting. Her er det cirka halvdelen af musikken brugt til linedance, som er den traditionelle country, og den anden halvdel er for eksempel pop.

Derfor kan man dog godt se alle steder, at de danse, som bliver lavet til countrymusik, ofte er de danse, som bliver mest populære, og som bliver ved med at blive danset. Så traditionen hænger ved, som med så meget andet.