Dans og jazz

Dance and jazzJazz har været noget, der har været tradition for i Danmark, og der var i mange år flere steder i København hvor jazzmusikere fra hele verden flokkedes. Klubber som Jazzhouse og Montmartre var i mange år center for europæisk jazz, og det fordrede det danske jazzmiljø, som fostrede mange store internationale jazzkunstnere og et stort miljø med jazz i enhver afart. De seneste skud på stammen af danske stjerneskud på den internationale scene er Doky Brødrene, der fra en helt ung alder har spillet jazz og i dag er internationalt anerkendt for deres musik og for deres enorme talent.

Det miljø, der fandtes tidligere i Danmark, er noget, som siden har fulgt generationen, som oplevede den, og store jazzbands som Papa Bue og Finn Ziegler har haft en fast stamme af fans, som har fulgt dem trofast i årene siden de kom frem. Man kan dog stadig i dag opleve den store jazzarv, der er i Danmark. Copenhagen Jazz Festival, som afholdes hvert eneste år i juli måned, og som kun er vokset gennem årene, er noget, som til stadighed tiltrækker både kunstnere og fans fra hele verden, og det samme gør sig gældende for Aarhus Jazz.

Linedance er noget, der er kommet ind fra USA. Det er noget som danskerne er blevet præsenteret for første gang i firserne, og det kom med countrymusikken, men det var dog hurtigt noget, som danskerne tog til sig. At danse som en større gruppe, få noget motion og samtidig nyde den musik, som hører med, ligegyldigt hvilken genre det måtte være at bringe mennesker sammen om et fælles emne.

Der er i dag klubber, som mødes og danser linedance, og det er også noget, som bliver udbudt på aftenskoler, og som mange er interesseret i. Som sådan er linedance enkelt nok, en leder dansen på baggrund af musikken, og de andre står og følger.