Alle kan være med

Anyone can joinRigtig mange mennesker har sine forbehold overfor at danse. Man mener måske, at man ikke kan finde ud af at danse, at man ser dum ud, hvis man prøver, eller at det ikke er sjovt og bare ikke lige ens kop te. Linedance er dog en form for dans, hvor stort set alle kan være med. Mange har måske også prøvet det en eller flere gange. Der er alligevel en del, der går til det herhjemme i Danmark. Det er en fritidsinteresse, ligesom man kan gå til fodbold eller badminton. Det kan også være et ganske fint indslag at lave til en større fest. Det gør, at folk kommer op af stolene. Man danser bare et par enkelte danse, og så har alle prøvet det og fået en smag af linedance.

Hvis man gerne vil prøve at danse linedance mere permanent, kan man blot opsøge en forening i ens lokalområde. Der vil stort set altid findes et sted i ens nære område, hvor man kan gå til det. Så kan man da give det et forsøg og se, om det fanger ens interesse. Og man behøver altså ikke at tage cowboyhat og andet western tøj på.

Grunden til, at alle kan finde ud af denne slags dans, er sandsynligvis fordi, at det er meget simpelt. Man skal kunne nogle enkelte simple grundtrin, og så er alle dansene faktisk bygget op omkring det. I løbet af en melodi danser man de samme trin igen og igen. Så når man først har fanget rytmen, er det bare om at gentage og leve sig ind i det. I starten af nummeret kan det derfor måske være lidt svært, men allerede inden en melodi er færdigspillet, kan man danse mere frit, og så bliver det en del sjovere. Alle trinene er forholdsvis simple, og derfor er det noget, som alle kan lære.